Vraag & Antwoord Werkzoekenden

Iedereen die een (nieuwe) baan zoekt in de gemeente Meierijstad. Dus ook mensen (net) buiten de gemeente mogen reageren. Daarentegen zijn de bedrijven die de vacatures plaatsen wel allemaal gevestigd in de gemeente Meierijstad.
U kunt op de site zoeken naar alle vacatures die online staan. U kunt ook selectief zoeken bijvoorbeeld op branche, vaardigheid of plaats. Als u een interessante vacature hebt gevonden, kunt u direct solliciteren door te klikken op de button ‘solliciteer nu’. Vul vervolgens uw gegevens in en voeg uw cv en motivatie toe. Als alle benodigde gegevens zijn ingevuld, verzend u deze rechtstreeks naar het bedrijf waar u solliciteert.
Nee, het is niet verplicht een cv toe te voegen in de bijlage. Maar dit is wel wenselijk, een werkgever wil in veel gevallen graag een cv zien om te kunnen beoordelen of u een geschikte kandidaat bent. Ook een motivatie is niet verplicht maar dit raden we u wel aan. Hiermee kunt u zich onderscheiden van andere sollicitanten (check ook de sollicitatietips op deze site). U kunt de motivatiebrief net als het CV als bijlage meesturen, maar deze mag ook in het invulveld los geplaatst worden.
Uw sollicitatie gaat rechtstreeks naar het bedrijf waar u solliciteert. Het bedrijf is zelf verantwoordelijk voor de verdere gang van zaken. Zij bepaalt of, hoe en wanneer er wordt gereageerd. Een tip van ons: neem zelf na 2 of 3 weken contact op.
Ja, WerkinMeierijstad is voor elke bezoeker helemaal gratis, zowel het zoeken als solliciteren. Bedrijven die een vacature plaatsen, betalen wel een klein bedrag.
Stuur ons een mail via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.