Contronics

Contronics

Sint-Oedenrode


Max Albertus

max@contronics.nl

0413 - 487 000


Ambachtsweg 8, Sint-Oedenrode

Over Contronics

In 2050 zijn we met 9 miljard mensen op deze wereld. Het is de missie van Contronics om deze alsmaar groeiende bevolking te voorzien van gezonde en verse voedingswaren. Geweten dat 40% van de gewassen niet op ons bord eindigt, gaat Contronics de strijd aan tegen voedselverspilling door producten te ontwikkelen die een positieve bijdrage leveren aan een duurzame samenleving.

Milieubeleid
Contronics maakt mist. Gewikkeld in een dekentje van mist, blijft groente en fruit langer vers. Stelt u zich voor dat deze mist werkt vanaf het moment van de oogst tot in de supermarktschappen. Het bederven en verspillen van groente, fruit en ook vlees zou teruggedrongen kunnen worden met meer dan 50%. De techniek van het dauwvers houden van de producten gebeurt bovendien op een duurzame manier: het verdampen van de mist heeft een verkoelende effect, waardoor het energieverbruik van de koelsystemen met 70% wordt verminderd.

Contronics levert deze "mistmachines" aan supermarkten, aan productiebedrijven die de mist inzetten bij de oogst en aan transportbedrijven die de distributieverliezen laag willen houden. Momenteel zijn er zo’n duizenden systemen operationeel, zowel in Nederland als ook internationaal.


www.contronics.nl